jueves, 30 de abril de 2015

SANTA CATALINA

Santa Catalina




On està?

Santa Caterina està situada entre el Camp d'en Serralta, Puig de Sant Pere, es Jonquet, Son Armadans i Son Espanyolet. Es pot dir també que tant sa Riera com el torrent de Sant Magí delimiten el barri a l'est i l'oest respectivament

Què va passar i com es arà?

Històricament va ser un barri de pescadors ja que la seva situació era molt propera al mar, això va donar lloc al fet que encara es conserven les típiques habitatges d'1 o 2 plantes, amb les seves característiques terrasses i façanes amb persianes mallorquines, algunes disposen d'un petit jardí que encara ens permeten recordar com era el barri en temps encara no tan llunyans; Santa Catalina conserva el tipisme dels barris de cases baixes i carrers tranquils i té una població de 8755 habitants (data recullida en 2005). 


Què hi ha a Santa Catalina?

Actualment, Santa Caterina ha substituït la seva activitat industrial i marítima, per la del sector serveis, però el millor aparador segueixen sent els seus edificis, carrers, places i com no, els seus veïns, que fan d'aquest barri un lloc especial i únic

El barri es va enriquir a la fi del segle XIX i principis del XX amb edificis de tall modernista dels que encara es conserven el Teatre "Mar i Terra".
Compta amb una parròquia, la de Sant Magí a més de tots els serveis necessaris per a la vida actual com centres de salut, col·legis, oficina de correus, oficines bancàries ... i establiments hostalers que van des del petit i tranquil restaurant fins al típic bar de barri al pub decorat amb les últimes tendències artístiques.

Al carrer fàbrica hi ha una gran concentració de bons restaurants espanyols i internacionals. Les seves terrasses s'estenen al llarg del carrer que a causa del èxit dels últims anys s'ha convertit en un carrer de vianants. I no només al carrer fàbrica, sinó també als carrers del voltant trobes varietat de restaurants.

També hi ha diversos locals de moda per prendre una copa després d'un agradable sopar.





No hay comentarios:

Publicar un comentario